Puheenjohtajan blogi

Kevät keikkuen tulevi.

Ja samalla aukeaa KajA:n ampumaratojen yleisövuorot. Haulikkoradalla alkavat kaikille avoimet vuorot ensi viikon tiistaina 23.4 klo 17:00-20:00, pyrimme avaamaan ainakin yhden Skeet ja yhden Trap-radan. Myöhemmin, viimeistään kesäkuun alussa avaamme kaikki radat, mukaan lukien Compak-radan. Seura tekee kevään mittaan kunnostustöitä haulikkoradalla, kulkuväylät sorastetaan uudelleen ja Rata 5 (Trap) on hankittu uudet lähetinlaitteistot mikrofoneineen. Nämä työt pyritään tekemään toukokuun aikana niin että kunnostustöitä olisi mahdollisimman vähän haittaa normaaleina harjoitusiltoina. Samoin Compak:iin on hankittu uusia heittimiä, täysin uutena Midi-kiekkoille tarkoitettu heitin. Näin myös Compakin harjoittelumahdollisuudet parantuvat entisestään. Practical jaoston harjoitukset ovat olleet käynnissä jo koko kevään Hoikanportin pistooliradalla sekä Rata-7, näistä harjoituksista saatte parhaiten tietoa jaoston nettisivuilta sekä Loisan Kallelta, yhteystiedot löytyvät myös kotisivuilta. Practical-jaosto järjestää yhteistyössä KaPran kanssa myös turvallisen ampujan kurssin, tämä järjestetään 11.5.2024 ja vapaita paikkoja kannattaa kysyä niin ikään Kallelta. Riistamaalijaoston toimintaa vetää Heikki Punju ja jaosto aloittaa omat vakiovuoronsa Rata-7 kesän kuluessa. Kannattaa seurata kotisivujen ja Facebookin ilmoittelua vuorojen suhteen. Seuran kevätkokous järjestetään 22.5.2024 Kajaanin Teknologiakiinteistöjen kokoushuone Wintissä, osoitteessa Kehräämöntie 7, Kajaani, klo 18:00 alkaen.

Tarkkoja laukauksia ja nähdään radoilla.

-Janne

Hyvää alkanutta vuotta ammunnan ystävät.


Ensinnäkin haluaisin esittäytyä teille joiden kanssa en ole vielä ampumaradoilla törmännyt. Olen 42-vuotias pitkäaikainen ammunnanharrastaja, syntyisin Suomen Turusta mutta omaan vahvat Kainuulaiset juuret Sotkamosta, jossa äitini on syntynyt. Kajaani ja Kainuu ovat tulleet minulle tutuksi jo pikkupojasta, jolloin vietin pitkät kesälomat serkuillani Kajaanissa sekä isovanhemmillani Sotkamossa. Muutin puolisoni kanssa Sotkamoon juuri koronan saavuttua iloksemme keväällä 2020. Perheeseeni kuuluu puolisoni Jenny sekä Rhodesiankoira Kenzo. Siviiliammatissa toimin Kajaanilaisen maahantuontiyrityksen toimitusjohtajana ja perheemme vapaa-aika kuluu kesäisin vahvasti haulikkoammunnan merkeissä, harrastamme molemmat niin Sporting kuin SML-lajeja. Pyrin käymään myös mahdollisuuksien mukaan pistooliradalla Practical-harjoitusten tiimoilta samoin pidän metsästysampumataitoa yllä hirviradalla. Syksyt menevätkin sitten metsästellessä niin hirveä kuin kanalintujakin. Toimin myös SAL:n haulikkojaoston Sporting-lajien hallituksessa, jossa vastaan Sporting-lajien kilpailutoiminnasta.

Innostuneena otin 1.1.2024 alkaen KajA:n puheenjohtajuuden hoitaakseni, pitkäaikaisen ja arvostetun puheenjohtaja Ahti Kärkkäisen siirtyessä varapuheenjohtajaksi. ISO KIITOS Ahdille kuluneista vuosista.

Vuosi 2024 on alkanut ammunnanharrastajien näkövinkkelistä haasteellisesti, jouduimme tekemään KajA:n hallituksessa raskaan päätöksen ja ajamaan alas pitkään toimineen ilma-ase jaoston toiminnan. Päätöksen taustalla on painavat syyt jotka juontavat juurensa kevääseen 2023, jolloin jouduimme luopumaan entisen ilma-ase radan tiloista. Hallitus, yhdessä ilma-ase harrastajien sekä Practical-jaoston ja Kainuun SRA-porukan kanssa etsi vaihtoehtoisia tiloja harrastuksen jatkamiselle. Töitä tehtiin runsaasti, kartoitettiin tila vaihtoehtoja sekä etsittiin kestävää rahoituspohjaa toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Mikään kartoitetuista tiloista ei joko tilansa tai hintansa puolesta ollut sellainen, jossa olisimme voineet toimintaa jatkaa pitkäjänteisesti sekä kestävällä rahoituspohjalla. Hallitus pitää kuitenkin mahdollisena toiminnan uudelleen käynnistämistä mikäli paikka, rahoitus ja toiminnan vetäjät löytyvät.

Toinen haaste on ollut koskien Hoikanportin haulikkoradan ympäristölupaa. Lupa toiminnalle myönnettiin Kajaanin Kaupungilta syksyllä 2022, luvasta valitettiin Vaasan Hallinto-oikeuteen joka kumosi luvan. Haimme valituslupaa KHO:lta mutta emme sitä saaneet. Nyt lupa on lähdössä täydennettynä uudelleen lupakierrokselle ja niin Kajaanin Kaupungin viranomaiset sekä SAL:n asiantuntijat näkevät luvat voimaantulon olevan erittäin mahdollista. Toiminta ei kuitenkaan ole keskeytynyt Hoikanportissa vaan toimimme viranomaisen meille 2004 myöntävän toimintaluvan turvin. On niin kaupungin että kaupunkilaisten sekä koko Kainuun maakunnan etu että maakunnan ampumaurheilukeskus säilyy. Onhan tuo alue merkitty maakuntakaavankin.

Positiivisiakin asioita tapahtuu. KajA herätti keväällä 2023, pitkään nukkuneen Practical-jaoston takaisin toimintaan. Jaostoa vetää menestyksellä pitkän linjan KajA:n jäsen Kalle Loisa. Kalle onkin laittanut kunnolla hihat heilumaan ja heti viime keväänä pidettiin IPSC-turvallisen ampujan kurssi, johon osallistui noin 40 innokasta Practicalin ampujaa. Tuo kurssi on tarkoitus uusia nyt keväällä 2024, mikäli olet kiinnostunut kurssista sekä jaoston toiminnasta niin otahan yhteys Kalleen. Toiminnallinen ammunta on tuonut meille viimeisinä vuosina mukavasti uusia jäseniä ja ”pöhinä” homman ympärillä on aktiivista. Samoin haulikkoradalle on ilmaantunut uusia kasvoja, joista on kasvamassa aktiivisia harrastajia. Ensi kesänä tarjoamme yhteistyössä OP-Kainuun kanssa ilmaiset kierrokset haulikkoradalla kaikille alle 18v-harrastajille tai harrastuksesta kiinnostuneille. Laittakaa siis sana kiertämään ja tuokaa nouseva sukupolvi mukaan hyvän harrastuksen pariin.

Kevät tulee ja pikkuhiljaa alkaa radoilta kuulua tuttua pauketta, PEW PEW!

Tulkaahan jutuille, missä vain tavataan. 


Terveisin: 

Janne Rantanen

Puheenjohtaja KajA

Hyvä jäsen, ampumaurheilun harrastaja!

Hirvenhiihdon SM- kilpailut oli iso yhteisen talkootyön näyte. Haluan kiittää jäsenistöämme sekä yhteistyökumppaneita tapahtuman mallikkaasta läpiviennistä. Tapahtuma oli meille kaikille raskas 4 vuotinen prosessi. Olkaamme ylpeitä siitä mitä saimme aikaiseksi.

Kajaanin Ampujat koki helmikuun alusta takaiskun, kun ilma-aseradan vuokran antaja irtisanoi vuokrasopimuksen äkillisesti. Toistaiseksi jatkamme toimintaa  radalla vain 1 radan kapasiteetilla.

Kajaanin Ampujat ry viettää 100 vuotista juhlaansa 20.5. Jäsen ilmoittaudu tilaisuuteen 5.5 mennessä sihteerille tai puheenjohtajalle.  Juhlan pitopaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kevät lähestyy kohisten. Haulikkorata avataan huhtikuussa. Seuraa ilmoittelua ja tule radalle!

Ahti

  • Hyvää ja turvallista vuotta 2023! 

Kajaanin Ampujat Ry täyttää 2023 100 vuotta! Juhlimme ja touhuamme ammuntaurheilun merkeissä. Kehitämme toimintaamme kysynnän mukaisesti. Tule sinäkin mukaan mukavan harrastuksen pariin.

Pysytään terveinä ja nähdään radoilla.


Puheenjohtaja


HAULIKKO JA KIVÄÄRIRADALLE MARS!

Nyt on aika tarkistuttaa aseiden kohdistukset ja ampumataito ennen alkavaa riistakautta. Kajaanin Ampujien radoilla Hoikanportissa rata 7 sekä haulikkoradalla pääset testaamaan ampumataitosi sekä aseiden kohdistukset. Näin varmistat hyvät riistalaukaukset ennen jahtikautta. 

Pj

Hyvä  KajA ampumaurheiluväki!

2023 KajA viettää 100 vuotista taivaltaan!

Kajaanin Ampujat ry jäsen.  Ilmoittaudu SML hirvenhiihdon talkooporukkaan! 


Kajaanin Ampujat Ry

Puheenjohtaja

Ahti Kärkkäinen

Hieno Ampumaurheilukesä!

....alkaa taittumaan syksyksi. Mahtavaa kuhinaa ja tekemisen meininkiä ollut haulikko ja riistamaaliradalla. Toivotaan,että korona hellittää ja saamme avattua ilma-aseradan vielä syksyn mittaan.  Hyviä laukauksia syksyn jahtipoluille.


PJ Ahti

Kiitos kuluneesta vuodesta 2023. Kajaanin Ampujat Ry on jäsentensä näköinen ampumaurheiluseura. Seura kehittyy ja kasvaa jäsenten toiveiden ja tahtotilan mukaan! Seuran 100 vuotta juhlavuosi on ollut toiminnan täyteinen. Kiitos kaikille aktiivisesti toiminnasssa mukana olleille!

1.11.2023 seuran puheenjohtajuus vaihtui. Uusi puheenjohtaja on pitkäaikainen ammunnan harrastaja Janne Rantanen. Onnittelen Jannea ja toivotan menestystä tehtävään antaen kaikki tukeni.

Hyvää loppuvuotta kaikille ja tarkkoja laukauksia.

Ahti Kärkkäinen